Etusivu > Torjuntatavat

Torjuntatavat

Torjuntamenetelmät vaihtelevat lajin, esiintymisen, määrän, paikan ja koko tilanteen mukaan. Ammattimainen torjunta ratkaisee aina ensin kokonaistilanteen ja sen tavoitteena on poistaa ongelma pysyvästi. Myös jälkiseuranta on tärkeää, jotta ongelma ei pääse uusiutumaan.

Ruiskutus

Ruiskutus on eniten käytetty menetelmä hyönteisten torjuntaan. Torjunta-aine levitetään käsiruiskulla sinne missä hyönteisiä esiintyy, kuten lattialistan korkeudelle ja erilaisille pinnoille. Käsittely jättää pinnat hetkeksi kosteiksi, jolloin seoksesta haihtuu pois vesi ja hyönteismyrkky jää vaikuttamaan torjuttavaan hyönteiseen.  Siksi suositeltu varo-aika ruiskutuksen jälkeen on hyönteismyrkyn ohjeista riippuen 2 – 5 tuntia.

Syötitys

Syöttivalmisteet ovat tulleet entistä käytetyimmiksi hyönteistorjunnassa, koska niitä käytettäessä ei yleensä tarvita varo-aikoja. Aine houkuttaa hyönteisiä syömään syöttiä ja kuljettamaan sitä pesään saakka (muurahaiset) tai tappaa ne tietyn ajan kuluttua (torakka). Syötitys on tehokas ja käyttäjäystävällinen tapa torjua hyönteiset.

Sumutus

Sumutuksella tarkoitetaan hyönteismyrkyn levittämistä ilmatilaan pieninä pisaroina. Asukas voi itsekin tehdä sumutuksen kaupasta ostettavilla aerosoleilla, sillä joillekin hyönteislajeille ne toimivat tehtäessä torjuntaa sisätiloissa. Varomääräyksistä tulee kuitenkin huolehtia, koska aerosoli leviää ilmavirran mukana nopeasti myös käsittelyä tekevän henkilön hengitykseen. Ammattilaisilla on käytössään tehokkaat sumutinlaitteistot, joilla suurikin tila saadaan käsiteltyä nopeasti ja tehokkaasti.  Koska pisarakoko on erittäin pieni  on varo-aikoja ehdottomasti noudatettava.

Pölytys

Hyönteismyrkkyjä on saatavana myös pulverina, jota levitetään pinnoille. Hyönteisen mentyä pulverin tai jauheen läpi tarttuvat hiukkaset sen jäseniin ja aine alkaa vaikuttaa. Pölytyksen huonona ominaisuutena on se, että esimerkiksi lemmikit voivat huoneistoa haistellessaan saada ainetta sieraimiinsa tai pienet lapset laittaa sitä vahingossa suuhunsa. Siksi aineen levityspaikka on arvioitava huolellisesti.

Lämpökäsittely

Myrkytön torjunta vähentää tuotantoon ja tuotteisiin kohdistuvia riskejä. Lämpökäsittely voidaan toteuttaa myös paikallisesti, jolloin tuotanto voi muilta osin jatkua. Lämpötila nostetaan muutamiksi tunneiksi +50 – 52 °C:een, jolloin tilassa olevat hyönteiset tuhoutuvat.
Lämpökäsittely sopii hyvin yksittäisten laitteiden ja kokonaisten rakennusten, esimerkiksi myllyjen käsittelyyn. Lämpö ulottuu myös laitteen niihin osiin, joihin ei perinteisin menetelmin päästä.

GreenLine

GreenLine on ympäristöystävällinen tapa torjua tuhoeläimet tai mikrobit. Käytännön tuhoeläintorjunnassa GreenLine on osoittautunut pitkällä tähtäimellä perinteisiä torjuntamenetelmiä tehokkaammaksi, koska se perustuu syiden poistamiseen, eikä pelkästään akuutin ongelman poistamiseen.

GreenLine-kohteita voivat olla esimerkiksi päiväkodit, koulut, vanhainkodit, sairaalat, hotellit ja liikelaitokset, joissa käsitellään elintarvikkeita. GreenLine sopii erinomaisesti kaikkeen tuotantoon ja toimintaan, jossa on käytössä vakiintunut ympäristönjohtamisjärjestelmä tai jossa tuotetaan ympäristöystävällisiä tuotteita tai palveluita.

GreenLine työkalupakkimme sisältää kaikki keskeisimmät torjuntatyökalumme.

Kaasutus

Käsittelemme ennaltaehkäisevästi ja torjumme jo todetut tuhoeläin- tai muut haitalliset esiintymät. Valitsemme aina kullekin tuotteelle parhaiten sopivat menetelmät ja toimitamme käsittelydokumentit asiakkaalle.

Kohteita ovat muun muassa,vilja, elintarvikkeet, puutavara, museotuotteet, huonekalut ja matot.

Ota yhteyttä!

Anticimex auttaa torjumaan tuholaiset ammattimaisesti.
Tilaukset asiakaspalvelu p. 0207 495 706, tuhoelain@anticimex.fi