Etusivu > Tuhoeläimet > Tuhohyönteiset > Rohmukuoriainen

Rohmukuoriainen (Trobolium destructor)

Aikuinen kuoriainen on tummanruskea ja noin 5 mm pitkä. Toukka on noin 10 mm pitkä, kellertävä ja kovapintainen. Koskettaessa aikuinen kuoriainen erittää voimakasta lysolimaista hajua. Naaras voi elinaikanaan munia jopa 1000 munaa. Aikuiset kuoriaiset syövät kauraryynejä, lintujen siemeniä, makaroneja ja näkkileipää.

Rohmukuoriaiset ovat ongelma myllyissä ja leipätehtaissa, joista ne leviävät tuotteiden mukana kauppoihin ja koteihin. Kuoriaisen pahanhajuinen sekä – makuinen erite pilaa elintarvikkeet. Laji saattaa vahingoittaa myös tekstiilejä.

Torjunta

Rohmukuoriaisia on vaikea torjua, sillä ne vaeltelevat. Talvi on paras aika torjunnalle, sillä lajit elävät ja lisääntyvät sisätiloissa. Kaikki saastuneet elintarvikkeet on hävitettävä ja tilat siivottava kunnolla. Rohmukuoriaisista pääset parhaiten eroon ammattilaisten avulla.

Ennen varastotuholaisten torjuntaa

(esim. rohmukuoriainen, riisihärö, koisa)

  • Tyhjennä kaapit ja laatikot.
  • Puhdista laatikot ja hyllyt huolellisesti. Poista hyllypaperit. Käytä imuria nurkkien ja rakojen puhdistamiseen. Puhdistuksen jälkeen poista imurin pölypussi ja pakasta se suljetussa muovipussissa ennen roskiin heittämistä, jotta tuhoeläimet eivät pääse leviämään.
  • Hävitä tuhoeläimiin kosketuksissa olleet tavarat. Ennen pois heittämistä säilytä niitä viikon verran pakkasessa tai kuumenna +60 asteessa vähintään tunnin ajan.
  • Säilytettävät tavarat, jotka ovat olleet vain vähäisessä kosketuksessa, voidaan myös lämpö- tai kylmäkäsitellä kuten edellä.
  • Siirrä kevyet kalusteet ja liesi noin puolen metrin päähän seinästä ennen torjuntaa.
Lue lisää elintarviketuholaisista täältä (pdf-esite)

Ota yhteyttä!

Anticimex auttaa torjumaan tuholaiset ammattimaisesti.
Tilaukset asiakaspalvelu p. 0207 495 706, tuhoelain@anticimex.fi